Top

Bloggen als advocaat? 4x waarom wel!

bloggen als advocaat

Bloggen als advocaat? 4x waarom wel!

Bloggen als advocaat heeft hartstikke veel voordelen. Waarom dat nog niet zo veel gebeurt? Weinig advocaten verdiepen zich in marketing. En nog minder verdiepen zich in online marketing. Ik deel vier redenen om te starten met een blog op de website van jouw advocatenkantoor.

Wil je wel een blog maar niet zelf bloggen? Ik schrijf deze juridische teksten voor jou!

Allereerst de vraag: mogen advocaten reclame maken? Ik kan deze vraag zelf beantwoorden maar ik kwam de blog van Ius Mentis tegen en daar staat alle informatie in. “Sinds 1989 is het voor advocaten toegestaan om te adverteren en de publiciteit op te zoeken.” Daarom ga ik direct over naar de redenen om te gaan bloggen als advocaat.

Bloggen als advocaat

1. Je wordt zichtbaar in Google

Hoe meer relevante content je op je website hebt, hoe leuker Google jouw site vindt. En als Google jouw website goed beoordeelt, dan sta je hoger in Google. Hoe hoger je in Google staat, hoe meer verkeer er naar je website komt. Relevante content is informatie die bedoeld is voor jouw doelgroep. Ben je een letselschadeadvocaat, dan schrijf je over alles dat met dat onderwerp te maken hebt. Bijvoorbeeld blogs over vragen die jouw cliënten altijd stellen.

2. Klantenbinding

Als je blogt laat je meer van je bedrijf zien. Bezoekers krijgen een beter beeld van jouw kantoor en leren je een beetje kennen. Als ze op zoek gaan naar een advocaat, dan denken ze aan jou!

3. Gratis reclame

Doordat je blogt, deel je een beetje van je kennis. Kennis waar, als je het goed inzet, je potentiële klanten naar op zoek zijn. De lezer heeft wellicht een juridisch probleem. Nadat hij jouw blog heeft gelezen, plant hij misschien een intakegesprek bij je.

4. Autoriteit worden in jouw vakgebied

Als jij een autoriteit bent in jouw vakgebied, dan maak je continu reclame voor jezelf. Je deelt jouw kennis en wordt daarom zichtbaar. Mensen met een juridisch probleem willen vervolgens dat jij ze bijstaat. Met een blog kan je een autoriteit worden in jouw vakgebied. Zeker als je daarbij zichtbaar bent op social media.

Hulp nodig bij het starten van een blog? Juridisch Tekstbureau helpt jou bij het online zichtbaar worden!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.