Top

Interessante blogs schrijven als advocaat | 5 tips

blogs schrijven als advocaat

Interessante blogs schrijven als advocaat | 5 tips

Interessante blogs schrijven als advocaat, zo gemakkelijk is dat niet voor de meesten. Want in plaats van zakelijke brieven schrijven, moet je opeens interessante en het liefst een beetje creatieve blogs schrijven voor mogelijke cliënten. Ik deel 5 tips!

Blogs schrijven als advocaat

1. Interessant onderwerp

Kies een onderwerp dat interessant is voor jouw (toekomstige) cliënten.

Nieuwe jurisprudentie uitschrijven is over het algemeen niet interessant voor cliënten. Maar, betekent deze jurisprudentie dat er iets verandert in de situatie van cliënten, dan is het wel interessant. Ga dan in op de veranderingen, en wat dit betekent voor de cliënt.

Hoe de rechter tot de uitspraak kwam, en wat de bijzonderheden waren in de zaak, dat is over het algemeen niet relevant.

2. Heldere schrijfstijl

Wollige taal, vaktermen gebruiken? Nee, de meeste cliënten haken dan af.

Vermijd juridische vaktermen, schrijf helder en duidelijk. Korte zinnen, korte alinea’s zijn ideaal. Lezers scannen teksten namelijk. Veel tussenkoppen gebruiken is daarom ook een goed idee.

3. Niet te lang

Hele lange blogs, het kan interessant zijn. Als je veel van de materie weet en dit op een boeiende manier kan vertellen, dan lezen mensen dit.

Meestal ga je in op een vraag van een cliënt. Bijvoorbeeld: is dit een verborgen gebrek? Geef de algemene informatie. Wil een cliënt meer weten over zijn specifieke probleem, dan kan hij contact met je opnemen. Zorg er daarom voor dat je in de blog overkomt als de expert.

4. Geef voorbeelden

Hartstikke leuk al die uitleg. Maak je tekst ook levendig met voorbeelden. Korte, duidelijke situaties die vaker voorkomen. In een ja/nee kwestie, kan je een voorbeeld geven voor wanneer er sprake is van “ja” en een voorbeeld voor wanneer er sprake is van “nee”. Zit de cliënt nog steeds met een vraag, dan kan hij contact met jou opnemen.

5. Zorg voor een oplossing

Over het algemeen zoeken mensen niet naar een juridisch probleem als ze geen specifieke vraag erover hebben. Aan jou de taak om een oplossing te bieden voor het probleem van de cliënt.

Over het algemeen heeft een cliënt geen idee of zijn zaak met het goederenrecht of het vermogensrecht te maken heeft. Ga daar ook niet op in. Richt je op die vraag van de cliënt waar jij hem bij kan helpen.

Wel blogs op je site maar niet zelf bloggen? Ik ben jurist en tekstschrijver. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken. 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.