Top

(Gratis) marketing voor advocaten

marketing voor advocaten

(Gratis) marketing voor advocaten

Marketing voor advocaten, marketing door advocaten, je ziet het amper. Ooit, tot 1989, was het niet toegestaan om reclame te maken als advocaat. Dat het nu wel mag, betekent blijkbaar niet dat het ook gebeurt. Ik geef tips over hoe je marketing toepast als advocatenkantoor.

De marketing die je als student van advocatenkantoren wel ziet is de marketing om de beste studenten bij het advocatenkantoor te krijgen. Maar marketing voor nieuwe klanten, dat zie je amper. Hoe doe je dat dan?

Marketing voor advocaten inzetten

Als je marketing voor jouw advocatenkantoor gaat toepassen, wil je wel weten wat je online gaat uitstralen en wie van het kantoor daarvoor verantwoordelijk is. Stel vast wat jouw kantoor voor zaken doet, wie jullie klanten zijn en wie van de medewerkers verstand heeft van online & marketing.

Bloggen – zo goed als gratis

Bloggen is echt mijn favoriete manier om in contact te komen met potentiële klanten. Waarom? Het is gratis, je website staat namelijk al online en je gaat er niet meer geld voor betalen. Daarnaast kost het weinig tijd en je hebt een groot potentieel bereik. Lees voordat je begint mijn tips over bloggen als advocaat. Plan het bloggen in op een moment dat je normaal toch niet bezig bent met declarabele zaken.

Facebook

Via Facebook kan je uitstekend online marketing toepassen. Facebook werkt hiervoor zelfs uitstekend: je maakt je eigen advertentie en je kiest je doelgroep. Deze kan je heel nauwkeurig kiezen: onder andere op basis van leeftijd, geslacht, interesses, woonplaats. Op deze manier bereik jij echt jouw ideale klant. Daarnaast kan je met een heel klein tarief starten, waardoor je voor weinig  geld in de gaten kan testen of de advertentie het gestelde doel bereikt.

Bouw je website om of zet een extra site neer

Stel, je hebt een traditionele website. Met “over ons”. “onze diensten”, “referenties”, “home” en “contact”. Deze website is een voorbeeld van hoe het ook kan. Bouw een aparte website dat je volledig toespitst op één onderwerp. Als jij klanten voornamelijk adviseert over het opzetten van een B.V., dan maak jij een overzicht met alle informatie die klanten nodig hebben over een B.V. Op het moment dat een potentiële klant iets wil weten over het opzetten van een B.V., dan komen ze waarschijnlijk op die website terecht. En hebben ze nog een vraag, dan stellen ze die aan jou.

Begeleid worden bij jouw online plan? Neem contact met mij op!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.