Top

Starten met bloggen als advocaat – tips

starten met bloggen

Starten met bloggen als advocaat – tips

Je hebt besloten dat je gaat bloggen maar je weet niet hoe je begint. Ik deel een aantal tips om het starten met bloggen gemakkelijker te maken. 

Starten met bloggen doe je zo

 1. Kies een onderwerp
  Als je weet waarover je wilt bloggen, dan heb je ook sneller inspiratie voor je volgende blog. Kies een onderwerp dat past bij jouw doelgroep, want dat is waarvoor je blogt. Heb jij vooral cliënten die algemene voorwaarden nodig hebben, leg dan in je blogs uit waarom algemene voorwaarden belangrijk zijn. Lees verder over hoe je als advocaat voor je doelgroep blogt.
 2. Bepaal hoe vaak je een blog plaats
  Als mensen starten met bloggen, hebben we hoge verwachtingen van zichzelf. Ik plaats 2x per week een blog. In het begin is dit wellicht haalbaar, daarna vergeet je het weer. Probeer op een regelmatige basis te bloggen, maar wel zodat het haalbaar is. Misschien is dat 1x per week, 1x per 2 weken of 1x per maand.

 3. Verwacht niet teveel verkeer direct
  Als je start met je blog, dan denk je vaak dat iedereen die jij kent die blog leest. Helaas, was het maar zo. Zeker in het begin levert bloggen weinig bezoekers op. Als je regelmatig een blog plaats (zie punt 2) dan komt het verkeer op een gegeven moment echt wel!
 4. Vraag collega’s of ze een blog willen schrijven
  Je hoeft niet alles zelf te doen! Vraag een collega of die een blog kan schrijven over een onderwerp waar veel cliënten naar vragen. Of laat je collega’s zich voorstellen in een blog, zodat jullie website wat persoonlijker wordt.
 5. Let op de SEO
  De SEO, zoekmachine optimalisatie, zorgt ervoor dat je beter vindbaar bent in de zoekmachines als Google. Hoe hoger je staat, hoe beter je gevonden wordt door mogelijke cliënten. Lees verder over zoekmachine optimalisatie en hoe je als advocaat SEO webteksten schrijft.
 6. Maak reclame voor je blog
  Als je blog gepubliceerd is, komt er niet direct verkeer op af. Deel je blog daarom, op LinkedIn, Twitter en via je nieuwsbrief.

Voor het technische gedeelte van het starten van een blog op je website: vraag dit aan je websitebouwer of neem contact met mij op. Wel een blog maar niet zelf schrijven? Ik ben juridisch tekstschrijver en schrijf jouw blogs! Bekijk mijn diensten of stuur direct een bericht

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.