Top

Bloggen voor advocaten – daarom werkt het!

bloggen voor advocaten

Bloggen voor advocaten – daarom werkt het!

Bloggen voor advocaten? Ik zie steeds vaker dat advocaten bloggen, maar het is nog niet een hele bekende manier om nieuwe cliënten te vinden. Ik deel waarom je ook als advocaat zou moeten bloggen, welke voordelen het je oplevert. 

Bloggen voor advocaten: daarom start je er vandaag nog mee

Je bereikt nieuwe klanten

De belangrijkste reden om zakelijk te bloggen is volgens mij het vinden van nieuwe klanten, of om bekend te staan als autoriteit binnen je vakgebied. Doordat je blogt, kan je op meer zoekwoorden gevonden worden. Daarom blog je altijd over onderwerpen waar jouw cliënten naar vragen. Als mogelijke cliënten via Google zoeken naar antwoorden op hun juridische vragen, komen ze bij jouw blog uit over dat onderwerp. Mochten ze vervolgens een advocaat nodig hebben, dan is er een kans dat ze jou daarvoor benaderen.

Verbeter of vergroot je autoriteit

Als je blogt, dan zorg je ervoor dat mensen jouw website via Google (beter) kunnen vinden. Hierdoor bereik je meer mensen en is de kans groter dat deze bezoekers jou als hun advocaat willen.

Je speelt in op nieuwe zoekwoorden

Iedere dag worden er miljoenen zoekwoorden ingevoerd die Google nog niet eerder heeft verwerkt. Voor sommige nieuwe zoekwoorden zijn al relevante artikelen geschreven, voor andere zoekwoorden nog niet. Speel hier op in. Ga na wat de meest gestelde vragen aan jou zijn en zoek deze op in Google. Alles waarover nog geen (juist) artikel is geschreven, daar speel jij op in. En de artikelen die door concurrenten geschreven zijn bekijk jij kritisch.

Je website blijft actueel

Als ik op zoek ben naar een bedrijf, dan bekijk ik altijd de website. En bij meer concurrentie kies je natuurlijk het bedrijf dat het beste gepresenteerd wordt. Door middel van recensies, maar ook op basis van de website. Als er op een website nieuws wordt bijgehouden, of een blog, dan vind ik dat een plus.

Daarnaast wordt Google blij van nieuwe artikelen en blogs op een site. Als jij regelmatig (bijvoorbeeld iedere week of iedere maand) een blog plaatst, waardeert Google jouw site beter.

 

Nieuwe blogs plaatsen maar niet zelf schrijven? Ik schrijf jouw juridische teksten!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.