Top

Daarom SEO voor een advocatenkantoor

SEO voor een advocatenkantoor

Daarom SEO voor een advocatenkantoor

Ik was al een tijdje bezig met bloggen toen iemand mij wees op SEO. SEO bleek voor zoekmachine optimalisatie te staan. Het heeft alles te maken met vrienden worden met Google, zodat Google veel bezoekers naar jouw site stuurt. Als je een advocatenkantoor hebt, dan kan je die bezoekers omzetten in cliënten. En dat is wat je wilt! In deze blog ga ik in op de vraag waarom SEO voor een advocatenkantoor belangrijk is.

SEO is waar het om draait als je blogt. SEO is de afkorting van ‘Search Engine Optimization’. In het Nederlands: zoekmachineoptimalisatie. Als je rekening houdt met de SEO, dan zorg je ervoor dat je je website zodanig verbetert dat die beter scoort in Google. Je zorgt er bijvoorbeeld voor dat je website sneller wordt of je zet in op bepaalde zoekwoorden.

Drie redenen voor SEO voor een advocatenkantoor

1. Hoger in Google betekent meer verkeer op de website

Je zet in op SEO zodat Google je site beter begrijpt. Je schrijft bijvoorbeeld allerlei artikelen die te maken hebben met consumentenrecht. Als Google snapt dat jouw website gaat over consumentenrecht, dan zal je steeds hoger scoren in Google op dit onderwerp. Sta je op de eerste pagina van de zoekresultaten, en het liefst in de top 3, dan krijg je steeds meer verkeer naar je website.

2. Een betere website betekent meer relevante bezoekers

Om goed te scoren in Google, moet Google jouw site begrijpen en waarderen. Je site zit dan logisch in elkaar en het is duidelijk waar je website over gaat. Gebeurt dat, dan worden relevante bezoekers naar jouw site gestuurd vanuit Google. En als die relevante bezoekers een juridisch probleem hebben, dan is de kans aanwezig dat ze een advocaat nodig hebben. Jou wellicht, als je goed inzet op content marketing.

3. SEO is niet duur

Als je reclame maakt voor je advocatenkantoor ben je voor iedere advertentie geld kwijt, soms is dat veel geld. Je website is een plek die blijft bestaan. Goede content schrijf je en daarna kan je er jarenlang op gevonden worden. De investering om je website te verbeteren kan jarenlang voordeel opleveren.

Meer weten over SEO voor een advocatenkantoor? Juridisch Tekstbureau werkt aan jouw online zichtbaarheid. Neem direct contact op om de mogelijkheden te bespreken.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.