Top

Gastbloggen als advocaat? Denk aan de voorwaarden!

gastbloggen als advocaat

Gastbloggen als advocaat? Denk aan de voorwaarden!

Een van de manieren om de zichtbaarheid van een website te verbeteren, is door het schrijven van een gastblog. Bij een gastblog gaat het om een artikel dat een persoon schrijft voor de website van een ander. Bij het gastbloggen als advocaat gaat het bijvoorbeeld om een inhoudelijk artikel over jouw expertise, dat wordt geplaatst op een relevante website. Of het is een gastblog van een partner van jullie advocatenkantoor, die een artikel heeft geschreven voor jullie website. Wat vaak wordt vergeten is het overeenkomen van de voorwaarden! Welke voorwaarden dat zijn lees je in dit artikel.

Ook ik, als Juridisch tekstschrijver, maak gebruik van het nut van gastblogs. Deze schrijf ik voor andere, relevante websites. Ik schrijf een artikel dat relevant is voor mijn doelgroep én waarde heeft voor de website waar het artikel op komt te staan. In ruil daarvoor wordt er een link geplaatst naar mijn website. Dit is goed voor mijn SEO en voor mijn naamsbekendheid.

Gastbloggen als advocaat, dit zijn de voorwaarden

Waar ik echter niet snel aan denk, en met mij veel andere bloggers ook, is om de voorwaarden te bespreken. In de basis zijn de voorwaarden helder: ik lever een artikel aan dat ik heb geschreven. Dit blog wordt op de andere website geplaatst en daar komt een link in te staan naar mijn website.

Wat er met het artikel gebeurt in de toekomst is echter niet vastgelegd. Mag de tekst worden aangepast of aangevuld omdat er een wetswijziging is geweest? En als de gastblogger een foto aanlevert, weet je dan zeker dat deze foto gebruikt mag worden?

Welke voorwaarden?

Enkele voorwaarden waaraan je kan denken als je gaat gastbloggen als advocaat zijn:

  • Plaatsing link naar jouw website?
  • Over het auteursrecht
  • Mogen weigeren van de gastblog als de kwaliteit niet voldoende is
  • Toestemming om de blog op een later moment te wijzigen of updaten

Er zijn (niet door mij) een aantal goede blogs geschreven over de voorwaarden waar je aan moet denken als je gaat gastbloggen als advocaat. Deze raad ik aan:

Lees ook – mijn tips voor het schrijven van juridische teksten

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.