Top

Hoe kom je aan backlinks als advocaat of jurist

backlinks als advocaat

Hoe kom je aan backlinks als advocaat of jurist

Onlangs gaf ik aan een klant aan dat ze om gevonden te worden in Google, ook moet werken aan backlinks. Zij stelde mij toen de vraag: wat zijn backlinks en hoe kom ik daaraan? Ik deel hoe je komt aan backlinks als advocaat, jurist of juridische dienstverlener.

Allereerst de vraag: wat zijn backlinks? Een backlink is een link vanaf een andere website naar jouw website. Met deze backlinks wordt jouw website relevanter. En hoe relevanter, hoe hoger je komt te staan in Google. Hoe hoger je staat in de zoekmachine, hoe meer verkeer er komt naar jouw website.

Er zijn drie soorten backlinks:

  • De interne links: vanuit de ene pagina op jouw website link je naar een andere pagina.
  • Social media: op social media deel je links naar jouw website.
  • Vanaf andere websites wordt er gelinkt naar jouw pagina. Over deze variant gaat dit artikel.

Backlinks als advocaat krijgen: hoe werkt dat?

Om aan backlinks te komen als advocaat, dat werkt natuurlijk niet zo heel anders dan wanneer je een schildersbedrijf of een tandarts bent. Je moet ervoor zorgen dat mensen een link opnemen op hun website naar jouw website. Het beste is het wanneer dit spontaan gebeurt: als de eigenaren van websites jouw artikel zo relevant vinden, dat ze er een linkje naar opnemen. Maar dit gebeurt pas als je zichtbaar bent in Google en echt waardevolle content schrijft.

Tot die tijd moet je je inspannen om aan kwalitatieve backlinks te komen. Want niet iedere backlink is even waardevol. Als je een scriptie schrijft over het concurrentiebeding, dan is een boek over dit onderwerp geschreven door een professor veel waardevoller als bron dan als je een artikel over dit onderwerp uit de Libelle aanhaalt. Zo werkt het ook online: zoek naar relevante en betrouwbare websites om links vandaan te halen en ook om zelf naar te linken.

Wat voor backlinks heeft de concurrentie

Begin eerst eens met bekijken welke backlinks de concurrentie heeft. Dat doe ik via deze tool van Moz. Je kan per dag maximaal 3 sites gratis screenen. Je ziet waar zij hun links vandaan hebben. Dit is interessant, omdat je dan kan nagaan of jij op die plekken ook een link kan krijgen.

De meeste kantoren hebben wel een link op een startpagina staan. Kies een aantal startpagina’s die dichtbij jouw doel liggen. Ben je een advocatenkantoor, dan is een startpagina over advocaten waardevoller dan een startpagina of juridische dienstverleners. Alhoewel ze allebei natuurlijk zeker hun waarde hebben voor jouw site.

Gastblogs schrijven

Mijn favoriete manier om meer bekendheid te krijgen, en ook om backlinks op te bouwen, is door te gaan gastbloggen. Je schrijft een blog voor een andere website en daarin plaats je een link naar jouw website. Op die manier bouw je bekendheid op en je werkt aan je backlinks.

Social media

Ook linkjes op social media, als LinkedIn, Twitter en Facebook, tellen mee als backlinks! Deel daarom jouw artikelen ook altijd op de sociale kanalen. En als de lezer het artikel interessant vindt, deelt hij het wellicht. Dat zorgt voor meer links naar jouw site.

 

Wat zijn jouw manieren om aan backlinks als advocaat te komen?

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.