Top

Hoe word ik beter gevonden in Google? Zo!

gevonden in Google

Hoe word ik beter gevonden in Google? Zo!

Als je start met (zakelijk) bloggen, dan kom je er al snel achter dat je niet direct duizenden bezoekers hebt per maand. Het duurt een tijd voordat je (wat) verkeer op je blog hebt. Hoe word ik beter gevonden in Google is dat vaak de volgende vraag van de blogger. Want Google, daar komt het echte verkeer vandaan. Ik geef je een aantal tips die je direct kan toepassen!

Zo word je gevonden in Google

Gevonden worden in Google heeft te maken met veel factoren. En, behalve een aantal medewerkers bij Google, weet niemand helemaal welke factoren van belang zijn. Ik deel wat je in ieder geval kan doen om te worden gevonden in Google.

De site is technisch in orde

Als het 10 seconde duurt voordat jouw website geladen is, dan kom je niet snel op de eerste pagina van de zoekresultaten. Google wil de gebruiker namelijk een optimale ervaring geven. En de snelheid van jouw website is daarbij van belang. Duurt het langer dan 3 seconde om de website te laden, dan haken de meeste bezoekers al af. De snelheid van de website test ik met de tool van pingdom.

Ook andere technische factoren spelen een rol: hoe is je interne linkstructuur, hoe zijn de URL’s opgebouwd. In het artikel van marketingfacts lees je meer over de technische factoren die van belang zijn.

Backlinks

Backlinks zijn links van andere websites naar jouw website. Hoe meer links naar jouw website, hoe betrouwbaarder jouw website is. Dat klopt wel, maar het is ook kort door de bocht. De links naar je website moeten “natuurlijk” ontstaan. Als je er vandaag 2 hebt en morgen 200, dan is er waarschijnlijk iets aan de hand. Wellicht heb je ze gekocht.

Backlinks bouw je op door bijvoorbeeld gastblogs te schrijven. Zoek naar websites die overlap hebben met jouw website. Als advocatenkantoor kan je een juridische tekst schrijven voor een website over webshops. Je geeft dan juridische informatie over webshops. In ruil daarvoor wil je een link naar jouw website. Bekijk op de website van IMU meer tips over het verkrijgen van backlinks. – en dit is gelijk weer een mooie backlink voor IMU.

Interne links

Interne links zijn links binnen jouw website. In een blog over de medewerkers van jouw advocatenkantoor zet je bijvoorbeeld een link naar de “over ons” pagina. Zorg ervoor dat je interne linkstructuur op orde is. Dan kan Google jouw website makkelijk indexeren en de bezoeker gaat ook eenvoudig naar gerelateerde pagina’s.

Zoekwoorden

Maak gebruik van zoekwoorden in jouw blog of artikel. Zoekwoorden zijn woorden die mensen gebruiken als ze informatie over een onderwerp zoeken. Bij “algemene voorwaarden” zoeken mensen op “algemene voorwaarden opstellen”, “algemene voorwaarden gebruiken”  en “algemene voorwaarden wanneer geldig”. Speel in op deze vragen en schrijf er een blog over.

Zoekwoordenonderzoek

Voordat je lukraak zoekwoorden gebruikt, doe eerst een zoekwoordenonderzoek. Vraag je dan allereerst af met welk doel je blogt. Daarna ga je na wat jouw expertise is. Is dat een bepaalt rechtsgebied, of stel je vooral contracten op?

Zoek op Google op deze woorden. Je haalt er dan op twee manieren informatie uit: wie schrijft er ook over deze zoekwoorden? Daarnaast zie je onderaan de pagina de gerelateerde zoekwoorden. Dit zijn zoekwoorden waar mensen ook naar zoeken. Maak hier een overzicht van. Vervolgens maak je een plan van hoe je deze zoekwoorden gaat inzetten op jouw website.

Informatieve blogs

Schrijf je blogs op zo’n manier dat mensen meer willen lezen. Maak in je blog gebruik van filmpjes, foto’s, pdf-bestanden. Bekijk ook steeds wat jouw concurrenten delen over een onderwerp en bedenk hoe jij dit beter kan doen. Welke informatie mis je? Of kan het eenvoudiger, zonder juridische vaktermen, worden geschreven?

Upload regelmatig

Voor je bezoekers, en voor Google, is het beter dat je regelmatig nieuwe blogs online zet dan dat je alles er in één keer op zet. Je zal langzaam stijgen in de zoekresultaten, dus houd vol!

Word jij nog niet gevonden in Google? Ik kan jouw juridische teksten en blogs schrijven. Neem direct contact op!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.