Top

Blog inspiratie voor advocaten en juristen

Blog inspiratie voor advocaten

Blog inspiratie voor advocaten en juristen

Je blogt zakelijk en bent op zoek naar blog inspiratie. Dan ben je zeker niet de enige. Ik deel een aantal ideeën voor jouw volgende blogs. Blog inspiratie voor advocaten en juristen, maar met een beetje creativiteit kan je deze inspiratie ook voor andere zakelijke blogs gebruiken.

Heb je een groep trouwe volgers, bijvoorbeeld op Facebook, dan kan je natuurlijk altijd vragen wat zij van jou willen weten! Wie weet levert je heel wat inspiratie voor blogs op. Daarnaast kom je er op die manier ook achter wat jouw cliënten bezig houdt.

Lees ook: 21 tips voor juridisch bloggen

5x Zakelijke blog inspiratie voor advocaten

1. Beantwoord de vragen van cliënten

Je zakelijke blog is bedoeld om je doelgroep te bereiken. Als advocaat of jurist werk je met cliënten: jij hebt bepaalde kennis in huis waarmee jij jouw cliënten helpt. In de blog ga je in op de belangrijkste vragen van cliënten. Maak een top 10 van veelgestelde vragen en maak aparte blogs over interessante onderwerpen. Zorg er wel voor dat je (juridische) vaktermen vermijdt, jouw cliënten begrijpen hier over het algemeen weinig van.

2. Ga in op de actualiteiten

Ieder rechtsgebied is in beweging: regelmatig zijn er interessante uitspraken. Ga op deze uitspraken in als de informatie interessant is voor jouw cliënten en zorg ervoor dat de informatie in de tekst goed leesbaar is.

3. Wat zouden cliënten moeten weten?

Wat zijn de onderwerpen uit jouw rechtsgebied waar jouw cliënten iets van moeten weten? Deel dit met ze!

4. Stel jezelf en je collega’s voor

In een blog kan je best persoonlijk worden, zolang het interessant is voor jouw cliënten. Eerder gaf ik al het voorbeeld van de vertraagde vlucht. Als jij regelmatig voor cliënten claims indient omdat hun vlucht vertraagd is, kan je het delen als je zelf op Schiphol zit te wachten. Maar als vertraagde vluchten voor jou geen zakelijk onderwerp zijn, begin hier dan ook niet over.

5. Checklists

Stel dat jij regelmatig algemene voorwaarden opstelt. Maak dat een checklist met de 10 essentiële onderdelen van het opstellen van algemene voorwaarden.

Meer inspiratie nodig? Ik stel voor jou 10 blogideeën op, inclusief zoekwoord, titel en meta-beschrijving. Neem contact op zodat ik voor jou aan de slag ga.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.