Mogen advocaten wel bloggen?
Mogen advocaten wel bloggen? Dat is een goede vraag. Er was namelijk een tijd dat advocaten geen reclame mochten maken. Ik deel of je als advocaat mag bloggen en waarom je als advocaat blogt.
Mogen advocaten wel bloggen – Dit is het antwoord!
Advocaten mogen adverteren, reclame maken en media aandacht (of publiciteit) opzoeken. Advocatenkantoren staan er niet om bekend dat ze enorm veel reclame maken. Dit zal een reden zijn waarom niet veel advocaten een blog starten. En dat is zonde, want er valt veel te halen met een blog. Ja, je hebt er geduld en doorzettingsvermogen voor nodig, maar dan levert het je echt wat op!
Waarom blog je als advocaat
Als je weet dat je als advocaat mag bloggen, dan wil je ook weten waarom je zou bloggen als advocaat. Wat kost het je en wat levert het je op.
De kosten voor het bloggen bestaan uit het aanmaken van een blogpagina op je website (bij de meeste websites is dit al aanwezig). Daarnaast kost het bloggen je natuurlijk tijd. Ook kan je ervoor kiezen om een juridisch tekstschrijver in te huren om de teksten te schrijven, of om ideeën voor de blogs te bedenken.
Wat levert het bloggen jouw advocatenkantoor op
Bloggen zorgt voor meer verkeer op je website. En meer verkeer op je website zorgt ervoor dat je meer cliënten krijgt. Daarnaast geeft het bloggen je een zekere autoriteit. Als jij alle vragen over een rechtsgebied in normaal Nederlands, zonder al die vaktermen, kan schrijven, dan hebben lezers er vertrouwen in dat jij degene bent die ze kan helpen met hun juridische problemen.
Maar: wees geduldig. Het duurt echt even voordat jouw blogs hoog in Google staan en je veel meer verkeer naar je website krijgt. Houd daarom vol, stel een realistisch blogschema op of laat collega’s van kantoor ook af en toe een blog schrijven. Hierdoor is de hoeveelheid tijd die je kwijt bent aan het bloggen niet al te hoog. Liever uitbesteden? Neem dan contact met mij op!